Sector
Size
Region
Client

Case studies

Sectors
Size
Region
Client

John West
North West

Sectors:
Manufacturing / Engineering
Location:
Liverpool
Project Size:
10,000 sq ft Sq ft
Project Value:
£400 k
Programme:
6 weeks
Scope
Interior design
Fit-out
Audio visual
Read the brief & results
"John West was looking for the best partner to design and deliver an iconic water-front head office that reflected our brand and personality. With Claremont, we found that partner. The end result is fantastic. Our staff love their new environment and the many new ways and places to work." John Glennon, Group IT Director

The brief

John West’s relocation project was driven by the desire to have a UK headquarters that befitted their well known brand and products, while also allowing for future growth plans. The business decided that No. 1 Mann Island, a new 13-storey building on Liverpool’s waterfront, was the perfect location for their new home.

John West’s brief required a high quality reception and visitor facilities in addition to the customary meeting spaces and centralised facilities. The chosen design needed to reflect John West’s brand and provide an environment that both visitors and staff find stimulating. The office move was also seen as an opportunity to re-organise teams and maximise communication between internal departments. Claremont impressed with an office design that captured all of the above.

 

The results

Working with project managers Matthews & Goodman, Claremont created a contemporary and stylish office environment, that provides room for John West’s future growth. The open design encourages a one-team ‘can do’ work ethic and enables individuals to work smarter, share knowledge and stimulate positive attitudes. The new working environment ensures that staff, visitors, suppliers and VIPs understand John West’s proposition the moment they land on ‘their shores’.

Claremont put John West’s brand and values at the heart of its office design, using the corporate colour palette, iridescent finishes, soft shapes and fluid forms throughout. The design optimised the natural light and prevented obstruction to surrounding views by using glass

 

partitioning wherever possible. The new office includes a reception, board and meeting rooms, a tasting kitchen with a product display area, departmental offices as well as open plan office space, breakout areas and a staff kitchen.

The reception creates a strong first impression and its location allows the office environment to act as one space. Having kept the cellular spaces grouped in small sections, the space flows and takes into account the prime views. Shared resources have been scattered around the floor plate to serve each department.

Central breakouts and an informal hub around the core act as meeting points and encourage departmental collaboration.

 

 

John West was looking for the best partner to design and deliver an iconic water-front head office that reflected our brand and personality. With Claremont, we found that partner. The end result is fantastic. Our staff love their new environment and the many new ways and places to work. We’re now proud to welcome VIP guests from our group, suppliers and customers – something we avoided in our prior location.

John Glennon
Group IT Director, John West, Liverpool
Back to top